annaplutten

Livet här och nu!

Måndag vecka 3 i en mattes liv,

Publicerad 2011-01-31 16:21:42 i Allmänt,

I dag fick jag för första gången känna på hur det är att vara matte på riktigt!

Arbetade mellan 7-13 för att sedan stressa hem till Willis och vara med honom ett par timmar. Jag hade verkligen sett fram emot att få komma hem men han ville inte alls vara med mig han bara ”grät” efter Tobbe och klängde på altan dörren för försöka komma ut!!

 

Efter en liten stund så gick vi iväg på en liten promenad och skulle slänga skräp det tyckte han var väldigt spännande han träffade en ”äldre dam” som han blev intresserad av men Willis vart tvärnobbad av henne :-) det var någon typ av spaniel vet inte exakt men hon heter Bella det blev Willis första ”kärlek”. Hon var dock 8 år äldre och nobbade som sagt Willis ganska rejält!

 

När vi kom tillbaka från vår lilla vandring så sprang in och började leta efter Tobbe igen!!

Han gnällde och gnällde och började klättra på altan dörren och ville ut men jag försökte trösta och säga att husse kommer senare. Jag försökte även busa och leka med honom men han var verkligen inte intresserad utan tillslut somnade han vid diskmaskinen undertiden som jag höll på tömma den.

 

Det är verkligen inte som jag trodde det skulle vara , vad hände med att vifta på svansen när matte kommer hem?

På den tiden när jag arbetade inom barnomsorgen så hade ju alla barn inskolning innan de började på riktigt, det kanske vi också skulle haft?

Det kan inte vara roligt att gå till jobbet för Tobbe när han vet att Willis inte är lycklig där hemma hos oss. Inte för det går någon nöd på honom men det är ju klart att man vill att han skall vara glad och vifta på svansen , nu blir det mest gnäll. Förhoppningsvis så går det över snabbt nu kommer jag ju vara hemma på eftermiddagarna så då lär han ju lära känna mig och inse att jag inte är så dålig ändå! :-)

 

Nu skall jag passa på att börja med middagen innan han vaknar och vill förhoppnings ha hela min uppmärksamhet.

 

Vi hörs,

Anna

 

 

 

 

En helt underbar söndag!

Publicerad 2011-01-30 16:03:47 i Allmänt,

Idag var det min tur att gå ut med Willis på morgonen . Jag fick se en helt underbar soluppgång :-)

 

Passade på att baka bröd på morgonen när hela familjen låg och sov så vi skulle ha något gott med oss ut på vår lilla utflykt som vi skulle göra lite senare på dagen.

 

Willis har väldigt svårt att låta våra skor vara i fred just nu ;-) han vägrar att lyssna när vi ber honom släppa taget om skorna.

 

Kopplet är också väldigt intressant just nu;-)

 

 

Victoria kom vid 12tiden och då packade vi ihop oss och gick iväg till skogen för att sola och äta lunch.

 

Vi fick några helt underbara timmar i solen och Willis sprang omkring och lekte och käkade kottar!

Kottar är hans nya favvis sak att äta på i skogen just nu.

 

Ni är det strax dax att börja med middagen och förbereda semlorna som jag tänkte vi skall ha till fika ikväll.

 

I morgon börjar allvaret för oss Tobbe semester är nu slut så jag kommer börja arbeta redan vid 7 tiden för att kunna komma hem och avlösa honom så han kan komma iväg till jobbet vid 2 tiden.

 

Jag har som himla tur just nu att jag kan arbeta i Call centret ett par timmar på kvällen så det blir ändå 8 timmars arbete.

Det var alles

kram

Anna

 

 

Lördag förmiddag.

Publicerad 2011-01-29 11:23:03 i Allmänt,

Lördag är en dag då allt skall hinnas med, sovmorgon, tvätta, äta långfrukost, försöka vara ute längre än en halvtimme, vara social laga godaste middagen på helaveckan....

 

Ja det är ganska stressigt med lördagar tycker jag emellan åt :-)

Min man däremot vet inte vad stress är , har har anammat Willis tider och beteende.

Fullt ös och sen sova en stund det spelar ingen roll var man somnar utan hallgolvet golvet går så bra så! :-)

 

 

I dag skall vi ut och gå en lite längre bit med Willis i skogen han får springa runt utan koppel så det blir i hans tempo och på eftermiddagen kommer mina svärföräldrar hit med sin labbe, Svea.

 

Jag hoppas att det går bra mellan Svea och Willis , Svea är en väldigt gammal ”tant” 12år tror jag hon blev här i januari. Willis kanske blir lite mycket för henne vi får se vad som händer.

 

Vi hörs lite senare.

Anna

Fredag igen!

Publicerad 2011-01-28 21:52:27 i Allmänt,

Det känns som om det är fredag och söndag hela tiden.

I dag skulle Willis ta sin andra vaccinering så morgonrutinen ändrades lite. Detta var något som Willis inte tyckte om!

Han är van vid att Tobbe lägger sig och sover en stund till när de har varit ute på morgonen men inte denna morgonen. Willis försökte rycka ner kökssoffemadrassen på golvet så Tobbe skull lägga sig ner där men Tobbe sprang omkring och försökte hinna med det ena och det andra innan de skulle iväg på morgonen.

Jag var i köket och skulle fixa mitt kaffe när jag upptäckte vad Willis höll på med :-) När han inte fick ta ner madrassen på golvet så sprang han och snodde Tobbes mössa och gömde den i sin ”bur”.

 

Willis var mkt beskymrad över denna förändring i sin morgonrutin :-)

 

Willis besök hos veterinär gick väldigt bra enligt husse!

 

För att ta sig till veterinärkliniken så skulle de åka bil , Willis upptäckte avgasröret på bilen och var tvungen att nosa lite så nu har vi en vit hund med en svart fläck på nosen :-)

 

 

Direkt efter jobbet så åkte vi och veckohandlade Willis fick då vara hemma med sin lillhusse och sin lillmatte det gick alldeles strålande.

 

När vi hade ätit middag i dag så vill Willis ut en sväng så jag släppte ut honom på tomten då gick han direkt och la sig i sin snösoffa som husse har skapat till honom. Det märks att det är en polarhund han älskar verkligen att ligga i snön och bara mysa om han fick så skulle han säkert villa sova där ute hela natten.

 

 

Nu ligger han som en slagen hjälte och sover på vardagsrumsmattan.

 

I morgon är det lördag och då har jag hela dagen på mig att vara med Willis och hitta på bus, det skall bli jätte roligt för han har verkligen blivit busig. Tror i bland att han har kottar i öronen ;-)

 

Vi hörs och eller syns

Anna

Onsdag!

Publicerad 2011-01-26 19:58:39 i Allmänt,

I natt vakande Willis stax efter kl 4 det var inte roligt, Tobbe släppte ut honom en stund men det var inte det som var fel han var bara sugen på att väcka matte och husse . Allt slutade med att han fick komma upp i vår säng. Han la sig längst ner i fotändan av sängen och slocknade igen, skönt för det är lite tidigt att gå upp 04:00!! Våra barn har aldrig vaknat tidigt och så ”får” vi en hund som vaknar tidigt. Hoppas att det är snabbt övergående.

I dag arbetade jag drygt halva dagen på kontoret och skull gör resten av arbetet hemma på kvällen vilket innebar att jag hade möjlighet att vara hemma på dagtid med Willis :-)

Tobbe och Willis hade Cirkus uppvisning för mig :-)

 

Själv så var jag ute en snabb sväng med Willis på tomten innan jag skulle börja arbeta igen och då upptäckte Willis en isboll som han tyckte var väldigt god! Han vägrade sluta slicka på den. Han älskar verkligen kalla saker i söndags så käkade han upp Tobbes glass av misstag och nu ligger han och slickar på en isboll ;-)

 

Själv så längtar jag efter något varmt att dricka!

 

 

 

Hej då :-)

Anna

 

 

Tisdag!

Publicerad 2011-01-25 19:46:47 i Allmänt,

 

Willis tyckte att det var dax att vakna redan 05:45 i dag!!

Själv så tyckte jag att det var lite i tidigaste laget, vad hände med att vakan vi 7 tiden?

Så här löser husse dessa tidiga mornar :-)

 

 

När jag kom hem från jobbet så orkade han inte ens komma fram ur sin ”bur” och hälsa . Jag trodde verkligen att han skulle stå och hoppa på alla 4 vifta på svanden och bara vänta på att jag skulle börja gosa med honom. Men inte Willis inte han bryr sig inte ens att jag kommer hem!

Efter sen stund reste han sig upp och la sig under bordet och slocknade :-)

 

 

 

Undrar ju lite vad Tobbe gör med honom på dagarna för Willis är helt slut när jag kommer hem?

Jag kanske skall smyga runt här lite på dagarna och se vad han gör för tänk om Willis förväntar sig att jag skall göra likadant när jag är hemma med honom!!

 

Det var alles för i dag

Anna

Måndag igen!

Publicerad 2011-01-24 20:50:32 i Allmänt,

Willis vaknade redan innan min klocka ringde i morse!

 

När vi var och handlade i helgen så köpte vi lite kalvkorv eller som ni säger i Stockholm kokt medwurst . Willis åt detta med god aprit men lilla magen tyckte inte det var så bra så det kom upp igen lite senare. Det var lill matte som fick ta detta! ( tur jag var på jobbet ;-))

 

Han har lyckats äta annan mat efter detta och har också fått behålla den så faran verkar vara över för denna gången.

 

Just nu ligger han och sover en sen middag underbordet.

 

Det var allt för idag,

Anna

Söndag eftermiddag,

Publicerad 2011-01-24 20:39:21 i Allmänt,

 

I går så var vi och tittade på lite olika bilar. Vår helt underbara Toyota Corolla är på väg att ge upp så vi har precis börjat att titta på att köpa en ”ny”. Denna gången behöver vi inte tänkta på barnstolar, barnvagnar och som skall få plats och det är ju bra! Nä denna gången är det en hundbur som skall få plats i stället vi gör det inte direkt lättare för oss ;-)

 

I går kväll kom Tobbes bror med familj för att hälsa på Willis, Ivan funderade på om han kunde Willis men då sa hans mamma tror du inte att Tobbe och Anna kommer tycka det är konstigt att vi har en likadan hund som de saknar? Det hade Ivan inget svar på :-)

 

Willis fick klart godkänt och de vill gärna vara hundvakt!

 

Här blir det inga bilder eftersom jag inte har hunnit fråga om det var ok för att lägga ut deras bilder här på bloggen.

 

 

Det var alles,

Anna

Söndag morgon!

Publicerad 2011-01-23 10:07:16 i Allmänt,

Tobbe petade på mig 06:20 då tyckte tydligen Willis och Tobbe att det var dax att jag skulle upp ur sängen.  Tobbe skulle ha sovmorgon så det var bara att pallra sig upp ;-)

 

Släppte ut Willis en stund på framsidan så han fick kissa sen la vi oss tillrätta och slappade en stund på golvet :-)

 

Vid 8 snåret var det "frulle" för Willis ! Och direkt efter det så kulle vi ut på dagens första promenad.

Men vad skulle jag har på mig stod i hallen i morgonrock ! Inte riktigt läge att gå ut i morgonrock när det är minusgrader. Men jag fick en snille blixt tog termobyxor utanför morgonrocken och hittade ett par sockor i torktumlaren sen var det bara jacka, mössa, skor och vantar kvar :-)

 

Vi kom ut till slut men jag glömde sätta på Willis halband och koppel. Tur att Willis är så smart för han väntade vid grinden med stora ögon och då kom jag på vad jag glömt så snabbt tillbaka och hämta halsband och koppel.

 

Det kommer helt klart ta lite tid för mig att få in detta som rutin men jag gör så gott jag kan!

 

Vi hade en mysig stund i skogen alldeles ensamna.

 

När vi kom in så tyckte Willis det var dax att kissa in toamattan för den hade han kvar!!

Nu har han lyckat kissa på alla våra mattor i hela huset!

Detta var min söndagsmorgon!

 

Anna

 

 

Lördag, i dag är det en vecka sedan vi hämtade Willis,

Publicerad 2011-01-22 14:57:51 i Allmänt,

Vi hade bestämt att gå upp tidigt för att åka och handla på morgonen men jag vaknade inte när Willis vaknade så de planerna sprack ;-)

Tobbe fick ta hand om Willis på morgonen för jag ”vägrade” vakna :-)

Vi kom iväg vid 10 tiden Willis och lillhusse skulle vara hemma mysa.

Lillhusse var väldigt trött så han la sig och sov en stund på golven.

 

Willis tyckte detta var mkt tråkigt så han hade farit om kring som en dåre på nedervåningen och dessutom uträttat sina behov i köket så lillhusse fick gå ut med honom en stund på framsidan!

 

 

När vi kom hem från affären så fixade vi lite kaffe och gick ut en sväng så Willis skulle få springa av sig en stund.

 

Ur kul när husse busar!

 

 

 

Matte sitter och fikar :-)

 

Aha en koja!

Detta är ett litet sammandrag av vad som har hänt på lördag dag :-)

 

Ha det

Anna

 

 

Min första vecka som matte!

Publicerad 2011-01-21 20:48:56 i Allmänt,

Denna vecka har verkligen flugit fram.

Måndag

En underbar dag med Husse ute i skogen.

 

Tisdag var jag i Göteborg hela dagen på jobb gick hemmifrån redan 05:15 och inte hemma förrän vid 20 tiden och då sov Willis så den dagen hann jag inte träffa honom alls.

 

Onsdag, när jag kom hem från jobbet så undrade nog Willis vem jag var för han tittade med stora ögon på mig när jag kom hem från jobbet.

Husse klipper klor, går så där bra första gången ;-)

 

 

Torsdagmorgon det är jobbigt att vara husse!

 

Torsdag skyndade mig hem från jobbet för att hinna hem och äta middag innan jag skull iväg på min första yogaklass tillsammans med Amanda.

 

 

Fredag, Willis var inte hemma när jag kom hem så jag började fixa middagen jag och Viktor skulle äta musslor så jag hade lite kravjobb att klara av innan Willis stormar in efter sin promenad.

 

Äntligen öppnas dörren och Willis flyger in denna gången springer han direkt till mig och vill hälsa, vilken känsla det är att lyfta upp honom och borra in sin näsa i hans päls och bara njuta. Tyvärr tycker inte Willis att det är lika mysigt han vill ner på golvet och busa en stund.

 

Innan vi äter har han somnat som en stock underbordet.

 

Nu längtar jag tills i morgon då jag har en chans att vara med Willis en längre stund.

 

Denna veckan har gått över förväntan måste jag säga , han ”sover” hela natten så det har inte varit några problem att orka gå till jobbet!

 

 

Just det höll på att glömma hans öron har nästan rest sig helt!!!

 

xx

Anna

Dag 3 för Willis hos familjen Skog!

Publicerad 2011-01-17 20:56:15 i Allmänt,

Kändes lite trist att gå till jobbet i morse vill helst vara hemma men det går helt enkelt inte

 

Så när klockan ringde 05:45 så tyckte även Willis att det var morgon så husse fick också snällt gå upp ;-)

 

Willis upptäckte pulkan idag och tyckte det var fantastiskt roligt så han rusade runt runt med pulkan på tomten. Kan det vara hans draglinjer som kommer fram redan nu ;-)

 

 

 

Willis och husse han även gå på en liten skogspromenad idag:-)

 

 

Det var alles,

xx

Anna

Dag två för Willis hos familjen Skog

Publicerad 2011-01-16 19:51:15 i Allmänt,

Natten gick bra han gjorde ett försöka att rymma ur sin hage.

Vi insåg då att det var inge idé att ha den så bort med den och använda transportburen och en fäll istället. Willis sov mellan 00:30 -07:00 så vi kan inte klaga! :-)

 

Trodde inte att han skulle sova så mycket på natten eftersom han sov 4 timmar på soffan i går kväll!

I dag så har vi haft besök av Tobbes föräldrar och lite kompisar till Amanda som ville gosa med Willis. Han fick godkänt av alla! Konstig vore annars han är ju helt underbar.

 

Vi har även prövat på att gå i koppel måste nog säga att det var ett ganska lyckat försök. Men lite för lång promenad insåg vi när vi kom hem för han slocknade i kökssoffan så fort han kom hem.

 

Sitt och kom har vi också tränat det går över förväntan sitt lyssnar han till helt kom när han har lust ;-) precis som det skall vara.

 

Amanda lät Willis leka med en aktivitetsboll idag och det var en hit.

 

Nu ligger han helt utslagen i soffan precis som i går kväll , tydligen jobbigt att vara valp hos familjen Skog.

 

Det var alles för i dag.

Anna

 

Nu är han äntligen här!

Publicerad 2011-01-15 17:00:02 i Allmänt,

Idag har vi varit i Åkersberga och hämtat Willis!

Sov inte mycket i natt trodde aldrig att jag skulle vara så himla nervös inför att få hem en valp.

 

Så himla många tankar som snurrade hur kommer det gå, undrar om han kommer tycka om oss och det jobbigaste vad kommer hans mamma säga/tycka/reagera på när vi tar hennes baby därifrån?

 

Resan hem gick utan problem han gnällde de första minuterna men sedan så la han sig till rätta i buren och var lugn tills vi kom hem  kan vara så att lill matte hade en lungande inverkan :-)

 

Han fick mat med en gång sedan var det dax för lite lek på uteplatsen en stund.

Helt klart roligt eftersom han har en fullständigt galen husse som kröp omkring i snön :-)

 

Nu går han mest omkring och tittar, nosar och smakar lite på ditten och datten. Lekrakulor det hittade han med en gång men som tur var hörde jag att han hade dem i munnen.

 

Nu skall vi strax börja fixa middag till resten av familjen .

 

Vi hörs,

 

xx

Anna

Nu är det bara en kväll kvar till Willis kommer hem till oss!

Publicerad 2011-01-14 21:18:14 i Allmänt,

 

Har precis fixat det sista så nu kan han komma , vi är redo!

Maten, skålar, bädd, halsband och koppel samt halva apoteket är införskaffat ;-)

 

I dag fixade vi en hundförsäkring så vi är klara nu han kan komma men nä vi måste vänta tills i morgon ;-(

 

Borde nog lägga mig tidigt vem vet när man få sova en helnatt nästa gång har hört att det skall vara som att få barn igen.

 

Kan vi vänta oss öroninflammation, tredagarsfeber, vattkoppor och allt annat som små barn får?

Finns det något som heter VAH, vård av hund?

 

Vad har jag givet mig in på? ;-)

xxx

Anna

Nu är det bestämt!

Publicerad 2011-01-13 21:59:27 i Allmänt,

Valpens namn blir Willis :-)

Han är döpt efter Bruce Willis ;-)

 

Känns riktigt bra att vi äntligen kunde enas om ett namn började bli lite panik på den fronten.

Det är inte många dagar kvar nu!

 

Känns ganska overkligt att vi skall få en lite valp, liten och liten han väger redan nu 7kg så värst liten är han ju inte. Men ack så söt!

Första gången som jag fick gosa med

 

Nu är det arbete i morgon som gäller och direkt till sjukgymnasten därefter men sen är det väl ändå dax för att bli lördag kan inte vänta längre!!!

Att enas om ett hundnamn är inte det lättaste!

Publicerad 2011-01-11 13:25:10 i Allmänt,

Jag ville ha en hund som heter Bo, min man pratar om Toke, sonen om Sid och dottern har alla möjliga namn. Vi har gått igenom hur många som helst Aramis, Bo, doktorn, Sid, Vilde och nu sist Toke!

Jag har svårt att tänka mig Toke låter som om hunden är fullständigt tokig!

Vilde är ett namn som både jag och mannen kan tänkta oss men som sagt att vi alla 4 skall lyckats enas om ett namn känns väldigt avlägset just nu  ;-(

Men på lördag så måste vi ha ett namn för då skall vi hämta honom J

I går anmälde jag mig till valpkurs så från mars månad skall jag och puppy gå på kurs, känns väldigt bra för jag kan verkligen ingenting om hundar.

 

Det var alles för nu !

Ha en bra dag

Anna

Första skidturen sedan strax innan nyår ;-)

Publicerad 2011-01-06 20:17:34 i Allmänt,

I dag var jag ute och åkte skidor för första gången sedan operationen det gick jätte bra åkte två varv runt ängarna.
Mattias (min sjukgymnast ) sa att jag fick har 4 av10 i smärta och jag låg på 2,5 när jag åkte och 3 efteråt.
Mina instruktioner var att direkt efter min skidtur så skulle jag kyla ner knät så där satt jag med ett paket soyafärs lindat runt knät :-) såg nog lite konstigt ut.

Jag måste verkligen försöka komma ihåg att ta med kameran ut nu när jag har börjat blogga känns som om det skulle bli lite roligare då.

Annars så blev det inte så mycket gjort resten av dagen, handlade lagade mat och var ute på en liten kvällspromenad.

Skulle kunna tänka mig att ha en vardag ledig i veckan känns väldigt skönt att ha fixat mat för hela veckan.
Ser fram emot morgondagen skall träffa PPD tjejerna direkt efter jobbet för lite mat och vin.

xx
Anna

Sjukgymnastik ! :-)

Publicerad 2011-01-04 20:43:21 i Allmänt,

Så i dag var det dax för sjukgymnastik för första gången sedan min knäoperation.
Jag var där lite tidigare så lite cykling hans det med innan Mattias skulle ta hand om mig och mitt knä.
Inser att jag är i sjukt dålig kondition så nu gäller det verkligen att passa på  när Mattias kommer vakta mig som en hök för att jag skall följfölja mitt program som han har tagit fram till mig.

Jag har nu lovat mig själv att denna träning bara är början till att jag skall kunna börja springa igen.

Har tyvärr inga bilder på mig när jag gör min sjukgymnastik men de kommer jag lovar ( om 3kg)

Ha en bra kväll

Just det Vilde gäller nog inte längre utan vi är inne på Bo igen, lustigt för det var mitt första val men resten av familjen tyckte inte det var lika bra och sedan heter ju Obamas hund detta ! :-( men nu är vi där igen .

xx
Anna

Tid för lite gos med Puppy!

Publicerad 2011-01-03 17:01:01 i Allmänt,

 

I går söndag så var vi ute och hälsade på uppfödaren, puppy hade blivit jättestor på de fyra veckor som har gått sedan vi såg honom sist.

 

Så här såg

 

Först så var vi ute en stund och fick se Puppy och hans familj leka i snön det var jätte kul.

Tobbe var lika roliga och se som valparna ;-)

 

Efter en stund gick vi in och fikade samt fick en stunds gos.

Första gången som jag fick gosa med

Det känns jätte skönt att Helena ( uppfödaren ) kan så otroligt mycket om Samojeden för hon har verkligen svar på alla min frågor.

 

På vägen hem så diskuterade vi namn igen! Vilde är det namnet som gäller just nu men det kommer säkert att ändras både en och två gånger.

Nu är det bara att sätta fart och valpsäkra så vi kan ta emot honom den 15 jan.

Idag har jag försökt att rensa i förrådet under trappen så vi skall få plats med alla våra skor.

 

Det vara alles för nu,

xoxo

Anna

Om

Min profilbild

Annaplutten

Anna en göteborgska som bor i Tyresö utanför Stockholm sedan många år tillbaka

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela